venerdì 14 gennaio 2011

Kundalini-energia evolutiva in Om (Gopi Krishna)

Trezirea Kundalini , chiar daca este insotita de manifestari psihice de natura extraordinara, prezentand o aparenta anormala, este un fenomen biologic natural, care se poate manifesta in orice corp omenesc cu o sanatatate buna, cand este atinsa starea de perfectiune in evolutie.
 Singura particularitate ce o face asemanatoare bizarului este procesul biologic care, o data pus in miscare , conduce la aparitia unei personalitati superioare si cu atribute atat de impresionante , aproape supraomenesti, incat intregul fenomen pare sa fie mai curand actiunea unui agent supranatural , decat o realizare a operarii legilor biologice naturale , inca necunoascute.
„Prana”, asa cum e cunoscut in textele yoga, semnifica energia vitala cosmica si conducatorul biologic subtil in corp.Kundalini reprezinta energia vitala cosmica existand latent in corpul omenesc, incolacita la baza coloanei vertebrale, putin sub organele sexuale, asemenea unui sarpe profund adormit, e canalul ca un fir de par, care se ridica prin coloana vertebrala pana la centrul constiintei, ce se afla in crestetul capului.
Evolutia omului, in realitate, semnifica evolutia constiintei sale, a principiului vital existent in corpul sau, evolutie gratie careia sinele incarnat capata constiinta veritabilei stari nemuritoare.
Toate sistemele Yoga sunt fondate pe ipoteza ca toate corpurile vii datoreaza existenta lor actiunii unei substante imateriale extrem de subtile , patrunzand tot Universul si descrise sub numele de Prana. Aceasta substanta controleaza organismul prin intermediul sistemului nervos si se manifesta ca energie vitala.

Nessun commento:

Posta un commento