venerdì 22 aprile 2011

Rugaciunea in prag de sarbatoare

In acest articol am considerat ca e bine sa acord loc Rugaciunii. Mi s-a parut cel mai adecvat sa abordez o astfel de tema, in pragul Sarbatorilor Pascale. Ce este mai minunat decat sa fim in legatura cu Divinul Creator, sa-i simtim suflarea vietii prin Duh Sfant si sa raspandim Lumina tuturor, prin Forta rugaciunii si Iubirea ce ne vine de la Fiul Sau- Isus Hristos, semenilor nostrii! Rugaciunea are aceasta putere de a lega umanul de spiritual, are forta alchimica de a transforma totul in “aurul Fiintei”. Sa ne lasam purtati de aceasta magie a sarbatorilor prin Puterea Rugaciunii! Orice cuvant al nostru care creaza o legatura intima cu Divinul poate fi considerata o rugaciune…avem Libertatea necesara s-o facem manifesta si sa inaltam vibratiile lumii in care suntem ancorati spre cercuri mai Inalte.

Pe frontonul templului din Delphi este scris: "Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul Univers, cu energiile si fortele sale ascunse", iar un aforism al intelepciunii orientale ne invata: "Ceea ce este aici (in microcosmosul fiintei umane) este pretutindeni (in macrocosmos), ceea ce nu este aici nu este nicaieri".Rugaciunea este acea inaltare a fiintei noastre, a sufletului si a mintii catre Dumnezeu. Fiintele simple si pline de puritate simt cu usurinta, in timpul rugaciunii acea stare inefabila de comuniune cu Dumnezeu ori de cate ori il cheama intr-un mod spontan si natural. Dumnezeu este intotdeauna prezent si foarte aproape fata de cei care il iubesc sincer si cu toata fiinta lor. Insa Dumnezeu pare a se ascunde de acela inchistat sufleteste, a carui inima nu simte dragostea, care nu stie sa inteleaga decat la nivel intelectual. Gandul steril si cuvantul lipsit de simtire sunt aproape neputincioase. Ele nu il pot descrie si nici nu il pot face perceptibil simtirii noastre pe Dumnezeu. S-a cercetat forma rugaciunii si s-a constatat ca cel ce se roaga cu “Faca-se Voia Ta!” transmite o vibratie mai inalta decat cel care ii cerea Domnului imperios, explicit, sa i se de indeplineasca o dorinta. Aceasta descoperire, ce arata ca o rugaciune care cere sa se faca voia lui Dumnezeu este mai eficienta, demonstreaza faptul ca rugaciunea ajuta fiinta umana sa fie integrata intr-o armonie perfecta, superioara. Transformarea pe care rugaciunea o aduce in fiinta umana se produce gradat si ea este cu usurinta sesizata si de ceilalti. Ca urmare a efectelor rugaciunii, fiinta umana se poate vedea asa cum este, descoperindu-si cu luciditate defectele, egoismul. Contactul inefabil cu Dumnezeu, pe care rugaciune il produce, ii face pe oameni sa fie patrunsi de pacea divina. Aceasta pace emana mereu din fiintele umane care realizeaza rugaciunea frecvent, influentandu-i si ajutandu-i astfel, in mod binefacator chiar si pe ceilalti.

In faimoasa sa lucrare, "Viata de dupa viata", medicul american Raymond A. Moody scrie: "Elementul cel mai incredibil dintre toate cazurile pe care le-am studiat, cel care produce fara indoiala cel mai profund efect asupra oamenilor, este intalnirea cu lumina fascinanta. La inceput, aceasta lumina pare incerta, dar ea devine din ce in ce mai vie, pana cand fiinta realizeaza ca are in fata o lumina supraumana. Desi aceasta lumina are o luminozitate indescriptibila, multi subliniaza ca nu deranjeaza in nici un fel vederea, nici nu orbeste, nici nu impiedica fiinta de a vedea alte lucruri." Raymond Moondy mai precizeaza ca: "In ciuda manifestarii insolite a acestei lumini nimeni nu s-a indoit ca este vorba de o Fiinta Divina, de o fiinta de lumina. Dragostea si caldura sufleteasca care se simte ca o emana o astfel de fiinta de lumina sunt absolut divine si inefabile, iar muribundul nu se mai simte singur, ci se simte linistit si protejat de acea fiinta de lumina, fata de care simte o atractie magnetica."

“Sa ne lasam atrasi de Forta Gravitationala a lui Dumnezeu!”-spunea de Florii Papa Benedict al XVI-lea. Sa aprindem Lumina lui Hristos in sufletele noastre! Un Paste cu Lumina tuturor!

Nessun commento:

Posta un commento