venerdì 3 giugno 2011

“Prima si a doua moarte”


 Prima categorie de oameni, spuneam in articolele trecute, sunt cei care au primit in fiinta lor, Principiul lui Christos; ca atare acestia  isi pot transforma corpul astral, primind ajutorul lui Christos pentru a actiona si asupra corpului eteric; a doua categorie sunt cei care nu au primit ajutorul lui Christos.

Perioada din momentul mortii si pana ce omul se acomodeaza cu lumea spirituala, se numeste perioada “dorintelor arzatoare”. Dupa ce corpul sau fizic a disparut el nu-si mai poate satisface dorintele , nu mai poate bea, manca, pentru ca ii lipseste instrumentul fizic si apare astfel o sete arzatoare, pentru ca desi isi pierde corpul fizic ii mai ramane ceva din acel corp, ceva ce il atrage in lumea cotidiana din planul fizic. Dorinta lui dupa moarte nu inceteaza deoarece aceasta tine de corpul astral, corpul fizic fiind doar instrumentul prin care dorinta emanata de corpul astral se putea implini.

In ce priveste ultima incarnare terestra inainte de spiritualizarea Pamantului si ultima despartire de corpul fizic putem spune ca oamenii care traiesc acum si care au primit in fiinta lor Principiul lui Christos, vor fi atat de evoluati incat aceasta pierdere a ultimului corp fizic nu le va produce nici o suferinta. Acei oameni vor vedea corpul fizic ca o coaja care cade, ceea ce ramane important pentru ei fiind corpul eteric. Aceasta situatie poarta numele de prima moarte in Apocalipsa. Corpul eteric a fost perfectionat, cu ajutorul lui Christos , in asa fel incat sa se armonizeze cu corpul astral si sa nu mai existe placeri si dorinte din lumea fizica. De partea cealalta vor fi cei care nu au primit ajutorul lui Christos, acestia negasindu-si armonia intre corpul eteric si cel astral. Ei isi pierd corpul fizic ca si ceilalti , caci pe pamantul spiritualizat nu pot exista corpuri fizice, dar le ramane dorinta nesatisfacuta dupa ce este fizic, ca ceva spiritual nepurificat, ca spirit impietrit in materie. Pot simti, spre exemplu, o pasiune mistuitoare dupa sexualitatea fizica.Evolutia pamantului va trece la o stare si mai avanasata de spiritualizare, in care chiar si corpul eteric va disparea; cei pentru care a existat armonie intre corpul astral si corpul eteric , vor pierde cu timpul corpul eteric fara a-i resimti lipsa, fara suferinta, caci vor ramane cu al lor corp astral impregnat cu entitatea lui Christos si vor simti ca o necesitate a evolutiei detasarea de corpul eteric. In schimb ceilalti care nu au gasit armonia intre corpul eteric si cel astral, pastrand in corpul eteric  dorintele arzatoare pentru ce au pierdut din vechiul corp fizic, vor pierde si ei ca si ceilalti, corpul eteric, caci totul vine acum din astral, numai ca aceasta desprindere de corpul eteric o vor simti ca o mare suferinta. Aceasta se cheama a doua moarte in Apocalipsa, traita fiind de cele doua categorii de oameni in mod diferit.

Nessun commento:

Posta un commento