lunedì 28 novembre 2011

Cum imi traiesc viata?



Societatea din ziua de azi e compusa in marea ei majoritate din humanoizi schizofrenici ce isi duc lupta intre o dorinta de a se conforma asteptarilor celorlalti si o dorinta de a fi ei insisi; ei se simt rupti in doua; humanoidul creat de noi este un sclav ce urmeaza in viata ceea ce decid altii pentru el, uitand de sine; impacarea celor doua situatii de viata porneste atunci cand omul va transcede dualitatea si va deveni:

om al misticii -ce isi recunoaste prezenta divina in el, va recunoaste prezenta lui Dumnezeu;

om al stiintei - ce gaseste partea logica, rationala, stiintifica de a relationa cu mediul inconjurator si va cauta aceasta prezenta divina prin intermediul metodologiei stiintifice;

omul poet - pentru ca va putea celebra aceasta prezenta divina.

Inconjurarea cu iubire a unei persoane aflata in dificultate -  oamenii de tip schizoid sunt  etichetati de doctori ca fiind bolnavi, ca au un dezechilibru chimic, si tratati gresit cu medicamente- ii va determina sa depaseasca aceasta faza, ce poate fi considerata de multe ori drept o faza de strigat a sufletului catre trezire spirituala.

Toata aceasta conditionare la care este supus omul in ziua de azi de catre propria lui familie (da la facultatea aceea…nu ti-ai gasit de munca? Cand te mariti? Dar copii cand faceti?.. ) este pentru ca nu i s-a oferit nici ei acel tip de iubire neconditionata de care toti avem nevoie in a o primi si a o impartasi , purtand in noi esenta divina; de cele mai multe ori acea proasta mostenire de la parintii nostri, in loc sa fie sparta, este dusa mai departe, astfel incat omul isi da seama intr-un tarziu ca nu-si traieste propria viata ci traieste o viata dupa cum altii ii impun. El nu are capacitatea de a se bucura de sine si are mereu nevoie de aprobarea celorlalti ca e pe o strada buna, strada care nefiind in concordanta cu propria-i fiinta, e de fapt una gresita si trista. Devii astfel o persoana frustrata, cu teama in viitor din cauza problemelor nerezolvate din trecut.  Traieste clipa, traieste in prezent, ca sa poti sa fii alaturi de tine si sa imparatasesti iubirea fata de ceilalti din jurul tau; privind in viitor, poti sa devi ostil fata de ceilalti din cauza problemelor nerezolvate, iar acei oameni  te vor simti ca tu nu esti in acel moment alaturi de ei.

Ce minunat ar fi sa ne trezim mereu, aici si acum, impreuna cu toti in Una si sa devenim o singura Fiinta universala!

Nessun commento:

Posta un commento