giovedì 5 gennaio 2012

Antrenamentul fizic



Mana in mana cu dezvoltarea interioara a spiritului (mentala) si a sufletului (astrala/psihica) trebuie sa se produca si cea exterioara- vizibila a corpului carnal. Nici o parte a propriului vostru Ego nu trebuie lasata deoparte si neglijata.

“Calirea corpului fizic (material sau carnal)”

• Dis-de-dimineata dupa trezire, va periati corpul cu o perie moale (burete) pana cand pielea se inroseste usor. Apoi spalati-va intregul corp sau numai partea superioara a lui cel putin, cu apa rece si stergeti-va cu un prosop aspru (de in ) pana va incalziti usor. •Apoi ar trebui sa practicati gimnastica de dimineata, cel putin cateva minute pe zi pentru a va pastra corpul in forma.

 Misterul respiratiei; respiratia constienta (cu dorinta- Exercitiile de respiratie vor fi facute incetisor si calm, fara nici o graba.

• Stati jos confortabil, relaxati corpul si respirati pe nas. Imaginati-va ca odata cu aerul inhalat intra si sanatatea, linistea, pacea, succesul (sau orice altceva va doriti), patrunzand in plamani si in sange. Imaginea vie a ideii trebuie sa fie asa intensa, aerul inspirat asa de puternic impregnat cu dorinta voastra incat a si devenit realitate. Nu trebui sa permiteti nici un dubiu referitor la acest fapt. Pentru a evita suprasolicitarea, pentru inceput vor fi deajuns 7 inhalatii dimineata si 7 seara. Cresteti gradat numarul respiratiilor cu una pe zi. De aceea este de preferat a nu se formula dorinte egoiste si nerealiste, ci sa va limitati la cele mentionate mai sus: liniste, sanatate, pace si succes. Nu lungiti exercitiile de respiratie mai mult de jumatate de ora; mai tarziu un standard de 10 min. va fi suficient.  
Hranirea constienta Stati asezati in fata mesei cu mancare si cu cea mai intensa imaginatie posibila, concentrati-va ca dorinta voastra sa fie incarnata in mancare asa eficace incat sa aveti sentimentul ca deja s-a realizat. Daca se intampla sa fiti singuri, nederanjati sau priviti de cineva, tineti mainile intr-o maniera de binecuvantare deasupra

mancarii. Daca nu aveti aceasta posibilitate, cel putin imprimati dorinta de asupra mancarii sau inchideti ochii. Veti da impresia ca spuneti o rugaciune inainte de masa, gest ce este de fapt chiar adevarat. Apoi mancati incet dar constient cu convingerea intima ca impreuna cu mancarea dorinta trece in tot corpul vostru, pana la cei mai fini nervi si celule. A lua masa va trebui sa fie un act sacru pentru voi, similar cu acela al Eucharistiei practicat de comunitatea crestinilor; nu este indicat sa mancam in graba. Ar trebui sa mancati pentru indeplinirea unei singure dorinte; nu trebuie asociate dorinte opuse. De ex: daca aspirati la sanatate prin respiratia magica constienta nu trebuie sa va concentrati pe succes in timp ce luati masa. E mult mai avantajos sa adoptati aceeasi dorinta in respiratie cat si in timpul mesei pentru a evita vibratiile sau emanatiile opuse in corpul vostru. Amintiti-va de proverbul: ”cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul

Magia apei De fiecare data cand va spalati pe maini sau pe corp, ganditi-va intens ca prin spalare nu numai ca indepartati murdaria, dar de asemenea si necurateniile din suflet. Ganditi-va ca greselile, necazurile, insatisfactiile, bolile sunt spalate si preluate de apa. Fiti fermi convinsi ca toate greselile trec in apa. Veti fi surprinsi de eficacitatea exercitiului dupa un scurt timp. * Puteti face acest exercitiu si in alt fel, prin magnetizarea/impregnarea apei folosite, cu o dorinta si avand ferma convingere ca prin spalare dorinta din apa va trece in corpul vostru si se va realiza. ** Cel care are timp poate combina ambele exercitii “dezbracand” tot raul intr-o singura apa si apoi spalandu-se in alt bazin sau cu alta apa impregnata cu dorinta. In acest caz, in primul exercitiu trebuie sa folositi sapunul cand va spalati de tot raul..

“Baia magnetica a ochilor : dimineata magicianul isi va baga fata in apa care a fost fiarta cu o zi inainte (folosind un vas umplut pe jumatate) si isi va deschide ochii in apa, clipind de mai multe ori si rotindu-i; se repeta de sapte ori. La inceput va avea senzatia unor usoare intepaturi in ochi, dar care vor disparea indata ce ochii se vor obisnui. Nu uitati sa magnetizati apa destinata acestui scop si sa o impregnati cu o dorinta concentrata. Discipolii avansati care se antreneaza pentru obtinerea clarvederii, au ocazia acum sa-si dezvolte aceasta facultate”

Franz Bardon-Initiere in hermetism

Nessun commento:

Posta un commento