venerdì 10 febbraio 2012

Larve, fantasme, fantome


Larvele se nasc de la sine datorita unor trairi psihice intense. Cu cat trairea/excitatia este mai intensa cu atat se pierde mai multa substanta mentala si cu atat mai puternica, densa si mai viabila devine o asfel de larva, mai ales in cazul unei repetari regulate a acelei trairi intense. Aceste formari involuntare de larve in sfera mentala apar la orice om, indiferent daca este educat magic sau nu, tanar sau batran, inteligent sau nu, fara a tine cont daca el stie sau nu de existenta lor. Daca excitatia psihica se stinge prin neacordarea de atentie cauzei iritante/neplacute, o astfel de larva trece de la sine pana cand se dizolva si dispare. Ca urmare, exista in sfera mentala o permanenta nastere si moarte a larvelor produse de iritatiile/excitatiile psihice si care se realizeaza bineinteles in dauna substantei mentale a fiecarui om. Motivele pot fi diverse: frica, griji, necazuri, ura, tristete, invidie etc. Forma pe care o ia o larva depinde de cauza iritatiei si este intotdeauna simbolica. Cel care se pricepe putin la simbolistica va intelege ca de exemplu un gand de iubire ia forma unei inimi, unul de ura ia forma unei sageti sau fulger etc. Desi larvele, acesti locuitori mentali nedoriti, nu pot fi vazuti de un om neantrenat, ele totusi exista iar un mag dezvoltat le percepe in plan mental. La persoane sensibile sau usor iritabile, educate magic sau nu, substanta mentala se desprinde mai usor si nasterea larvelor e mai usoara si mai intensa. Astfel de persoane isi dauneaza singure in planul sanatatii, in special la nervi si intelect, atragand si alte persoane usor influentabile in suferinta. Diversele feluri de psihoze in masa aici isi au originea. Nu e nevoie sa descriu in detaliu psihozele in masa, deoarece toata lumea a observat si a avut experiente legate de aceasta. De aici este de inteles ca larva devine tot mai puternica cu cat te intorci la motivul iritatiei psihice si ii acorzi mai multa atentie. Daca o larva este densa, capata tendinta de autocondensare si se straduieste sa-si prelungeasca viata pe cat se poate. Ea va scormoni cu orice ocazie spiritul omului respectiv spre a-i atrage atentia asupra cauzei iritatiei, pentru a o insufleti. O astfel de larva bine hranita poate deveni fatala unei persoane sensibile si emotive, si numeroase tulburari psihice cum ar fi mania de persecutie si altele asemenea sunt rezultatul lor.

Fantasmele.Deosebirea dintre o larva si o fantasma este aceea ca o larva adopta, in urma unei iritatii psihice repetate intr-un mod inconstient, o forma corespunzatoare motivului acelei unice sau repetate emotii, in timp ce fantasma capata o forma anumita in functie de fantezia omului. Exact ca si larvele, fantasma este intarita, condensata si viabila prin repetarea, evocarea unei imagini indiferent despre ce e vorba. Ea poate deveni asa de puternica incat influenta sa nu se exercita doar pe plan mental sau astral ci si in planul material. Un exemplu remarcabil este asa numita manie de persecutie. Exista oameni care au fost nascuti cu o privire sumbra sau trasaturi demonice ale fetei si ca atare au aspectul unui “mag negru” fara de fapt sa aiba cea mai mica stiinta despre magie. Acum este suficient ca o persoana excitabila si influentabila sa ajunga in contact cu un astfel de tip de om ca ea sa simta o puternica antipatie fata de acesta. Uneori un astfel de tip mai poate avea si o comportare deosebita. Persoana sensibila se va gandi imediat ca are de-a face cu un “mag negru”, astfel facand primii pasi in autosugestie. Mai devreme sau mai tarziu va pati mici necazuri, neplaceri din cauze diverse, dar persoana sensibila le va pune pe seama omului antipatic. Incet, incet, imaginea lui devine mai clara, ochii sunt scanteietori, ii apare in somn, eventual si peste zi si persoana se simte pas cu pas urmarita. In cazul unei imaginatii vii, imaginea poate fi perceputa si de alte persoane sensibile, datorita faptului ca este foarte densa. Persoana sensibila cauta ajutor, se roaga, intreprinde tot posibilul sa scape de sub influenta rea, poate suferi un soc nervos, ajunge bolnav psihic sfarsind intr-o clinica de boli mintale sau se sinucide. In acest caz fantasma si-a indeplinit misiunea.

fantasma de tip erotic. Nasterea acesteia – daca poate fi folosit acest termen- se face printr-un portret, un corp frumos al unei persoane in viata, chiar si o fotografie, un act, un desen pornografic sau orice altceva ce poate stimula poftele carnale si instinctul sexual, indiferent daca e vorba de o fiinta feminina sau masculina. Daca persoana indragostita nu are posibilitatea sa-si satisfaca dorinta personala, necesitatea devine tot mai mare si mai intensa si cu atat mai puternica devine fantasma care se hraneste cu aceste dorinte. Cu cat se apara mai mult o astfel de persoana de aceste porniri, cu atat mai insistenta devine fantasma. La inceput ea apare victimei in vis si ii ofera cele mai frumoase trairi de dragoste. Mai tarziu stimuleaza dorinta sexuala si te lasa sa indeplinesti cu ea actul sexual in vis. Acele polutii nocturne (ejaculari in vis) ajuta fantasma sa devina tot mai influenta, deoarece sperma este puterea vitala concentrata care va fi absorbita de fantasma intocmai ca un vampir. Aici nu evorba de sperma materiala ci de puterea vitala animala acumulata in ea. Cu timpul victima isi pierde vointa si fantasma il domina. Daca o asfel de persoana nu are norocul de a intalni o schimbare in aceasta privinta sau nu i se explica ce se intampla, atunci fantasma poate avea efecte si mai dezastruoase. Omul devine confuz, isi pierde pofta de mancare, nervii sunt iritati etc. Fantasma erotica poate adopta, datorita pornirilor nesatisfacute, diverse forme corporale seducand victima la masturbare si alte cai de stimulare artificiala a organelor genitale. Multe victime au sfarsit chiar prin sinucidere datorita dezamagirilor in dragoste sau pasiunior nesastisfacute. In evul mediu s-a vorbit mult de astfel de cazuri de vrajitorie, implicand asa numitii “succubi” si “inccubi”. Astfel de placeri sunt intr-adevar periculoase

Fantomele (duhurile) Dupa ce omul isi paraseste corpul carnal ajunge imediat in cea de-a patra dimensiune numita de obicei “dincolo”. Fara nici un fel de substanta intermediara, e imposibil pentru o fiinta sa actioneze in lumea noastra tridimensionala, tot asa cum un peste nu poate inota fara apa. Acelasi lucru se intampla si cu fiintele ce tocmai au trecut in cealalta lume. Prin imaginare si amintiri legate de decedat, fie ele lauda, veneratie, rugaciune, tristete etc., se creaza si capata viata forme imaginare ale decedatului, care prin repetare pot avea o durata de viata destul de lunga. Aceste imagini create de cei in viata sunt denumite fantome. Acestea sunt cele care se manifesta in numeroasele cazuri de spiritism, invocari ale spiritelor etc. si alte forme de spirite cum sunt cele care produc zgomote sau alte fenomene. Ele nu sunt altceva decat plasmuiri hranite, condensate si pastrate datorita atentiei acordate lor de catre apartinatorii ramasi in viata. Se poate constata usor cand in locuri diferite dar in acelasi timp este invocata o fiinta care se manifesta prin asa numitii “mediumi”, aceasta nefiind decat o fantoma a respectivului decedat, deoarece fantome pot fi create cu sutele. Este foarte regretabil ca aceste fantome sunt considerate de mediile spiritiste ca fiind adevaratii decedati. In literatura si practicile spiritiste e multa autoinselaciune si fraude. O astfel de fantoma poate avea o mare dorinta de autoconservare incat devine pentru mediumul sau un vampir, chiar si pentru ceilalti membrii din cercul respectiv, cauzand mari necazuri.
Initiere in hermetism- Franz Bardon

Nessun commento:

Posta un commento