mercoledì 18 luglio 2012

Acuzatiile aduse Cavalerilor Templieri de catre Inchizitie


Inchizitia a inaintat o lista de acuzatii impotriva templierilor , pe -12-august-1308 . Printre acuzatiile aduse erau :
-In fiecare provincie , Ordinul avea idoli, mai exact capete , unii aveau capete de trei rase , altii de una , iar altii aveau un craniu de om. De asemenea ei adorau acesti idoli, mai ales in marile castele si la adunari ;  ii venerau ca pe un Dumnezeu , ca pe salvatorul lor . Ei inconjurau sau atingeau fiecare cap al idolilor lor mentionati inainte cu sfori mici , cu care se incingeau pe sub camasa sau pe sub piele.
Cornelius Agrippa, consemneaza despre Templari ca acestia erau adepti ai vrajitoriei.  Inchiziția atesta prin câteva documente ale proceselor ca ele  faceau referire la venerarea unui anumit idol de catre acest Ordin, menționat în unele cazuri drept o pisică, un cap bărbos ce-l infatisa pe Baphomet.
 Unii Templieri au marturisit -se crede , in mod fals, sub amenintarea si punerea in fapt a anumitor torturi -  ca se inchinau la un anumit idol sub forma unei pisici, care era rosie, gri, neagra sau pestrita; uneori venerarea presupunea sarutarea pisicii sub coada; uneori, pisica era unsa cu grasimea unor bebelusi fripti. Templierii trebuiau sa manance preparate care contineau cenusa altor templieri morti. – aceasta fiind o forma de vrajotorie care ar fi transmis mai departe curajul cavalerilor cazuti sau decazuti.
In dovezile Inchizitiei exista numeroase referinte la faptul ca membri Ordinului primisera la initiere o mica sfoara care fusese in contact cu “capul” Filip cel Frumos descria idolul astfel : - un cap de barbat cu barba mare, pe care ei il saruta si il venereaza in toate capitularile lor din provincie, insa nu toti fratii stiu acest lucru, singurii care stiu fiind- Marele Maestru- si cei batrani.
Un templier , fratele Jean Taillefer de Genay , a adus probe impotriva ordinului in timpul procesului din 1307 . Acesta a declarat ca ,,,a fost primit in ordin la Mormant , una dintre cele trei preceptoriii-[comunitate de cavaleri], aflate sub jurisdictia Marelui Priorat de Champagne din Voulaine si ca , la initierea sa , - un idol reprezentand un chip de om- a fost asezat pe altar in fata lui . Hughes de Bure , alt burgund de la o manastire de maici de la Voulaine , a descris felul in care a fost scos capul dintr-un dulap sau firida aflat in capela , si ca , i s-a parut ca era facut din aur sau argint , si lasa impresia ca reprezenta capul unui om cu barba lunga . Fratele Pierre d'Arbley avea impresia ca ,,,idolul''' avea doua fete , iar ruda lui Guillaume d'Arbley , a afirmat ca ,,,idolul''' insusi , altul decat copiile sale , era expus in adunarile generale , ceea ce insemna ca era aratat doar membrilor de marca ai ordinului , la ocazii speciale . Dupa spusele lui Peter Partner , in Magicieni Ucisi : - in templele lor, ei venerau un idol pagan, descris in fel si chip dupa caracteristicile sale fizice, dar cunoscut sub numele de  Bafomet, care etimologic ne trimite la numele de Mahomed. -[cuvantul face trimitere la franceza veche] . Forma Mahomed este chiar folosita o data sau de doua ori de catre martorii la proces . Ca in cazul multor altor grupuri de eretici persecutat in trecut , se spunea ca ei se aduna doar in secret , in timpul noptii...
Se poate merge pana intr-acolo incat multi studiosi cred ca Baphomed a fost asemuit cu Satan in mod voit de catre biserica catolica pentru a ridiculiza imaginea pe care templarii au atribuit-o acestuia Absolutului si a distruge traditiile locale.
Dupa cei mai multi cercetatori aceste acuzatii ca practicarea satanismului, a sadomiei, a orgiilor gnostice, a renegarii crucifixului, a sadomiei, nu sunt altceva decat in mare parte minciuni  sau cel mult spus exagerari cu scopul ca aceasta ordine sa-i fie periclitata imaginea pentru a putea da nastere unor motive asa –zis reale de a fi dizolvata. Parerea mea e ca un adevarat cavaler templier ce-si cunoaste bine adevaratele valori ce i-au fost incredintate la investirea in ordin si se lasa in slujba lor nu are cum sa manifeste asemenea credinte mai sus mentionate. Exceptiile bineinteles ca pot exista, dar asta nu inseamna ca ei pot fi considerati pe drept “Sărmanii soldați ai lui Cristos” …In cele ce urmeaza veti observa de ce spun asta si de ce ii consider pe acei dintre ei ce-si apara credinta adevarata, valorile si lupta pentru pastrarea lor,   adevarati maestri ai  Inaltei magii.

Nessun commento:

Posta un commento